Corona Update

Graag wil ik iedereen informeren over het laatste nieuws hier in Griekenland en op Kreta (22/05/2020 Update).

Herstart van het toerisme:
De Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis presenteerde woensdag het herstartplan van Griekenland voor de toerisme sector in de periode na Covid-19.
"‘ Herstart toerisme ’is een alomvattend, samenhangend en gedetailleerd plan om het Griekse toerisme te herstellen, om veilig en efficiënt te functioneren voor de nationale economie,” zei minister Theoharis.

Volgens het 'Restart Tourism'-plan zal Griekenland tijdens het toeristen seizoen mogelijke Covid-19-gevallen onmiddellijk en ter plaatse op bestemmingen kunnen beheren, terwijl het veilig toeristen uit het buitenland verwelkomt en ontvangt. "Het heeft duidelijk gedefinieerde regels, waaronder protocollen voor de veilige werking van toeristische bedrijven en protocollen voor de bescherming van bezoekers tijdens hun reizen en transport" zei Theoharis.
Prioriteiten van het heropstartplan voor toerisme van Griekenland  zijn onder meer om ervoor te zorgen dat bewoners, werknemers en bezoekers veilig zijn. Ook waar nodig de gezondheidsinfrastructuur op toeristische bestemmingen te versterken en ondersteuning van toeristische bedrijven.

De minister presenteerde het volgende tijdschema voor de herstart van het Griekse toerisme:

Maandag 25 mei: de beperkingen voor het zeilen worden opgeheven.
Maandag 1 juni: Campings en hotels die normaal het hele jaar open zijn, mogen weer open.
Maandag 15 juni: Alle andere accommodaties (seizoenshotels en resorts) gaan weer open. Op dezelfde dag zal de eerste fase van het opheffen van beperkingen op internationale vluchten plaatsvinden, waarbij vliegtuigen aanvankelijk alleen op de luchthaven van Athene mogen landen
Woensdag 1 juli: tweede fase van de opheffing van beperkingen op internationale vluchten op alle Griekse luchthavens.
15 juli: geleidelijke opheffing van de resterende beperkingen.

Mogen alle toeristen Griekenland op 15 juni bezoeken?
Volgens de minister zal Griekenland vanaf 15 juni de binnenkomst  van toeristen toestaan die in eerste instantie afkomstig zijn uit landen die zijn gekozen op basis van "epidemiologische criteria". Het ministerie zal een lijst met landen publiceren van waaruit bezoekers eind mei in Griekenland binne mogen komen. Theoharis noemde de Balkanlanden (met name Bulgarije), Cyprus en Israël als voorbeelden.
1 juli is de datum waarop nu gepland staat om op alle Griekse luchthavens internationale vluchten te laten landen. Mensen uit alle landen mogen naar Griekenland reizen, behalve uit landen met negatieve epidemiologische criteria. Een lijst van die landen zal tijdig worden vrijgegeven.
Geen tests of quarantaine.
Bovendien zei de minister dat de inkomende toeristen van Griekenland geen coronavirus-test hoeven te ondergaan voordat ze op reis gaan en ook niet in quarantaine zullen worden geplaatst na aankomst. Bezoekers zullen echter steekproeven ondergaan wanneer dat nodig wordt geacht.
 

Gezondheidsprotocollen
Theoharis zei dat het herstartplan van het Griekse toerisme specifieke gezondheidsprotocollen biedt voor hotels, tourbussen, autoverhuurmaatschappijen, veerboten, luchtvaartmaatschappijen zoals gezondheidsregels aan boord van vluchten en op luchthavens en controles aan de toegangspoorten met vragenlijsten en steekproeven. De gezondheidsprotocollen zullen worden aangekondigd zodra ze in het parlement zijn goedgekeurd.
Het plan zorgt er ook voor dat de gezondheidscapaciteit van met name de kleinere eilanden van het land wordt vergroot door tests en meer artsen en quarantainegebieden aan te bieden.
Ook zei de minister dat aan alle bedrijven regelmatig gezondheidscontroles zullen worden uitgevoerd. Alle toeristische bedrijven van het land zullen het speciale zegel "Health First" laten zien.

Dit zijn de laatse berichten op 22 mei maar, zoals ook in Nederland en Belgie, kunnen de berichten en voorschriften veranderen. Daarom houd ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte. Wij allemaal van Autotours, hopen dat we toch zo snel en veilig mogelijk weer gasten mogen ontvangen.

Myrto en familie.

 

Graag wil ik iedereen informeren over het laatste nieuws hier in Griekenland en op Kreta (18/05/2020).

-De meeste winkels op Kreta gaan weer open omdat het land geleidelijk de afsluitmaatregelen versoepelt.

Griekenland legde al vroeg in de uitbraak een lockdown op, een maatregel die werd ingevoerd om het aantal doden en kritieke zieken zo laag mogelijk te houden.

Griekenland wil op 25 mei restaurants en cafés openen, aangezien het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus en het aantal sterfgevallen aanzienlijk is afgenomen.

 

-->Reizen op Kreta:

"Vanaf maandag 18 mei is reizen op het vasteland van Griekenland en op Kreta toegestaan", zei de heer Hardalias (vice-minister van Civiele Bescherming voor crisisbeheersing) vandaag in zijn verrassingsaankondiging.

Hij zei ook dat de regering hoopt om vanaf 25 mei reizen tussen de eilanden mogelijk te maken, als de verspreiding van het coronavirus beperkt blijft. Hij merkt op dat volgende week een definitieve beslissing zal worden genomen.

De heer Hardalias zei dat de beslissing om reizen tussen de provincies op het vaste land en naar het eiland Kreta toe te staan, verband houdt met de getroffen voorbereidingen en met de mogelijkheden van de lokale infrastructuur (goede ziekenhuizen etc), voor het geval een reiziger of bewoner de diagnose Covid-19 krijgt.

 

-->Reis naar Kreta:

De EU-Commissie heeft de richtlijnen aangekondigd voor het openen van de Europese grenzen en het hervatten van reizen. De luchtvaartmaatschappijen mogen niet worden verplicht de tussenstoelen in het vliegtuig leeg te laten. Passagiers, zowel in het vliegtuig als op de luchthavens, zullen echter maskers moeten dragen.

Het EU-plan omvat ook de ontwikkeling van gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor stranden, hotels, campings, B & B's, cafés en restaurants om gasten en werknemers te beschermen tegen besmetting.

 

-->Vandaag zijn er nieuwe aankondigingen gedaan over vluchten van en naar Griekenland en over veerboten.

Met betrekking tot vluchten van en naar Griekenland zijn de volgende aankondigingen gedaan

-Vluchten van en naar Italië, Spanje, VK en Nederland worden pas op 31/5 hervat.

-Vluchten van en naar Albanië, Noord-Macedonië en Turkije worden pas op 14/6 hervat.

-Alle internationale vluchten landen pas op 31/5 op de luchthaven van Athene

-Niet-EU-burgers kunnen Griekenland niet binnenkomen tot ten minste 31/5 (er zijn verschillende uitzonderingen, bijv. Familieleden van EU-burgers, mensen met een langetermijnvisum voor de EU, ingezetene van Schengen-landen)

- Binnenlandse vluchten worden de komende weken langzaam hervat.

 --> Voor reizen per veerboot, gelden de volgende regels van 18 mei tot 15 juni:

• Passagiers zullen hun temperatuur laten meten voordat ze aan boord gaan van de veerboot en ze zullen ook een gezondheidsvragenlijst moeten invullen, die ook online beschikbaar zal zijn.

• Het maximale aantal passagiers is 50% van het maximaal toegestane aantal en 55% in veerboten met hutten.

• In de gereserveerde zitgedeeltes is er altijd een ruimte van één stoel tussen passagiers.

• Er kan slechts één persoon per hut zijn, behalve gezinnen.

• Het gebruik van maskers is verplicht voor passagiers en bemanning.

• Alle andere veiligheidsmaatregelen zullen van toepssing zijn (beschikbaarheid van handdesinfecterende middellen, regelmatig schoonmaken, sociale afstand nemen enz.)

 

We moeten wachten tot de Griekse minister volgende week een volledig plan over toerisme in Griekenland zal aankondigen.

Het weer is nu prachtig, daarom zijn alle Kretenzers op de mooie stranden rond Kreta te vinden en ze genieten van een ijsje in bijvoorbeeld Heraklion, zoals je kunt zien op de volgende foto's!

Ik kan niet wachten om jullie allemaal eindelijk weer te ontmoeten!

Laten we veilig blijven en laten we het beste ervan hopen!

Wij staan ​​klaar om iedereen, met in achtneming van alle veiligheidsvoorschrifen, weer te verwelkomen op Kreta! (we hopen op 15 juni) 😉

                           

Een warme groet van ons vanaf Kreta (03/05/2020),

Wij willen jullie hierbij graag vertellen hoe we op dit moment op Kreta leven tijdens de corona-crisis en hoe de situatie nu is!

Mijn familie en ik wonen in Chersonissos en Ierapetra. We proberen kalm te blijven en we blijven thuis! We gaan wandelen aan zee en dat is het mooiste en rustigste dat we in quarantaine kunnen doen! Ik laat hieronder wat foto's zien!

                                          

 

   

Aangezien regeringen over de hele wereld maatregelen nemen om deze crisis in de volksgezondheid het hoofd te bieden, heeft ook Griekenland en dus ook Kreta, strikte voorzorgsmaatregelen genomen om iedereen te beschermen. Het openbare leven op Kreta is aanzienlijk beperkt volgens de staatsvoorschriften om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zoals in heel Griekenland het geval is. Op dit moment blijven de meeste winkels, scholen, universiteiten en openbaar toegankelijke instellingen gesloten en de bevolking mag alleen het huis verlaten als daar goede redenen voor is. Hotels blijven ook gesloten. Alle staatsziekenhuizen, privéklinieken en het universitaire ziekenhuis in Heraklion staan ​​op scherp. Het verkeer van goederen is niet beperkt en de voedselvoorziening wordt probleemloos verzorgd.

We hebben al minstens 20 dagen geen nieuw actief geval van Corona Virus op Kreta. Er was geen verspreiding van het virus in de Kretenzische gemeenschap. We hadden alleen gevallen met mensen die vanaf andere plaatsen reisden en de meesten buiten Griekenland.

In deze tijd van het jaar zou alles weer open gaan en de toeristen zouden weer op het eiland een fijne vakantie vieren en  genieten van de mooie en fijne dingen op Kreta. Nu is alles gesloten, de dorpen en stranden liggen er verlaten bij, maar we hopen dat alles toch gauw weer beter wordt.

Zoals altijd willen we graag open en eerlijk communiceren met onze klanten.
 Op dit moment weten we natuurlijkniet precies hoe deze ongekende situatie uw zomervakantie zal beïnvloeden. We volgen de situatie op de voet en onderhouden nauw contact met de relevante autoriteiten. We hopen dat de pandemie zo snel mogelijk wordt onderdrukt, dat de bevolen maatregelen worden versoepeld en dat de zaken zo snel mogelijk weer normaal worden.

Wat we echter zeker weten, is dat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers onze hoogste prioriteit heeft. Om deze reden respecteren en ondersteunen we de maatregelen die door de regering zijn opgedragen volledig, ook al betekenen ze natuurlijk een enorme financiële druk voor ons als toeristisch bedrijf. Wij zijn van mening dat deze maatregelen de enige manier zijn waarop wij allemaal, zo gezond mogelijk, op een gecoördineerde manier uit deze ongekende crisis kunnen komen.

--Voor alle boekingen voor het seizoen 2020:

-Al onze klanten die voor dit seizoen hebben geboekt, kunnen  hun boeking  kosteloos uitstellen of  verplaatsen naar een andere datum tot 31.12.2020

-Als het niet mogelijk is om uw vakantie uit te stellen, dan heeft u de mogelijkheid om uw boeking kosteloos te annuleren. Er zijn geen annuleringskosten voor uw boeking. U kunt uw boeking tot 2 dagen voor aankomst kosteloos annuleren.

- Wanneer dit weer mogelijk is volgen Crete Holidays & AutoTours de vooraf gedefinieerde en vastgestelde procedures om infecties te voorkomen en worden hun hygiënemaatregelen aangepast.

Maar voorlopig: blijf thuis en blijf gezond en we hopen dat het dit jaar toch mogelijk zal zijn om iedereen weer  te zien en zoals elk jaar weer te verwelkomen op Kreta!

We missen onze klanten!

Crete Holidays & de AutoTours familie

Myrto, Katerina, Maria, Apostolis

Ook belangrijk om te weten:

Bij ons heeft u geen creditkaart nodig.

15 jaar ervaring.

Wij staan voor no nonsens autoverhuur.

One way huur is gratis vanaf 1 week.

Wij zijn 24 uur per dag operationeel.

U kunt bij ons kiezen voor een niet roken auto.

 

 

LET OP!!

yes De huurauto mag niet van het eiland af. yes

yes Behandel de auto als uw eigen auto. yes

Heeft u vragen over onze autoverhuur, bel van maandag - vrijdag van 09.00  - 16.00 uur met tel. 085 002 1590, vanuit het buitenland: +3185 002 1590.