Corona Update

Graag wil ik iedereen informeren over het laatste nieuws hier in Griekenland en op Kreta (08/09/2020 Update).

Let op!!

!! NEW ( 08/09/20): -Vanaf 08/09 Kreta gaat op code oranje voor Nederland!!

!! NEW ( 28/08/20): -Vanaf 01/09 is niet meer verplicht een negatieve corona test (PCR test) voor reizigers uit Nederland. !!

-Vanaf 17/08/2020 is het VERPLICHT voor reizigers uit volgende landen om een negatieve coronatest (PCR test) voor te leggen wanneer je Griekenland binnen wil via het luchtruim: Zweden, Tsjechië, België, Spanje. Deze test mag max. 72 uur vroeger afgenomen zijn.

-Iedereen die per vliegtuig in Griekenland aankomt moet minstens 24 uur voor vertek uit Nederland of Belgie, een PLF formulier invullen. 

 

Reisadvies Griekenland | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 07-09-2020 | Nog steeds geldig op: 08-09-2020

Het aantal mensen dat besmet is geraakt met het coronavirus tijdens hun vakantie op een van de Griekse eilanden is flink gestegen. Dit heeft gevolgen voor het reisadvies voor de Griekse eilanden. Het reisadvies wordt dinsdag 8 september in de ochtend aangepast. Bent u van plan om naar een Grieks eiland te reizen of bent u daar? Houd er rekening mee dat het advies voor dat eiland ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) wordt. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s). Volg altijd de lokale coronaregels op. Zie ook de rubriek ‘Verkeersveiligheid’ en ‘Coronavirus’.

.

https://travel.gov.gr/#/

**Nieuwe verscherpte maatregelen in Chania en Heraklion ivm Covid-19.
Voorlopig gelden deze nieuwe maatregelen tot 15 september. :

*Opschorting van elk soort evenement zoals feesten, beurzen, processies, openbare markten, enz.
*Verbod op elke vorm van bijeenkomst van burgers van meer dan 9 personen om welke reden dan ook, zowel in het openbaar als privé.
*In eetgelegenheden is het maximum toegestane aantal personen per tafel 4, tenzij het familieleden betreft van de eerste graad. In dit geval zijn er maximaal 6 personen per tafel toegestaan. Verplicht gebruik van masker zowel binnen als buiten.
*Er wordt ook herinnerd aan de reeds bestaande regel van de avondklok (zaken verplicht gesloten van 00.00u middernacht tot 07.00u 's morgens).

WAT GAAN AUTOTOURS EN CRETE HOLIDAYS DOEN VOOR ELKE AFLEVERING VAN EEN AUTO:
- De auto wordt voor iedere levering gedesinfecteerd.
- We zijn verplicht om bij aflevering van elke auto een mondkapje te dragen!

- Het stuur, de versnellingspook, de handrem en de bestuurdersstoel worden bedekt met een hoes die wordt verwijderd voordat de auto wordt afgeleverd.

--> Voor vragen of advies kunt u altijd contact met ons opnemen!

WhatsApp: (++) 31-85 00 21590

E-mailadres: Myrto@crete-holidays.net

Blijf veilig en gezond en hopelijk tot gauw!

Myrto, familie en medewerkers

** ‘’ Ik beschouw elke klant als een familielid die alleen de beste service verdient ’’ -Tammy Toh**

Dit zijn de officieel gepubliceerde regels voor het Covid-19 seizoen voor Griekenland, @bron: ekatimerini.com

Mondkapjes vanaf 29/07/2020

Volgens Nikos Chardalias (Onderminister van Burgerbescherming in Griekenland) is de situatie in Griekenland erg goed, vergeleken met andere landen en dat wil men zo houden, vandaar deze maatregelen.

Dit zijn de nieuwe regels, mondkapjes zijn vanaf woensdag 29 juli verplicht voor het publiek in:

  1. Allerlei kantoren (banken, post etc) en artsenposten
  2. Supermarkten
  3. Winkels
  4. Kappers en schoonheidssalons
  5. Openbaar vervoer (bus, ferryboot, vliegtuig, metro)
  6. Taxi’s
  7. Slagers en bakkers
  8. Liften

Aankomst:
Vanaf 1 juli zijn rechtstreekse internationale vluchten weer toegestaan ​​op alle overige luchthavens in het hele land, waardoor toeristen rechtstreeks naar toeristische bestemmingen kunnen vliegen. Voor bezoekers die naar Griekenland komen, kunnen Covid-19-tests worden uitgevoerd met swab-tests en ze zijn verplicht voor diegenen die voor deze tests zijn geselecteerd. Bezoekers worden bij aankomst echter niet in quarantaine geplaatst, zoals in de lockdown-fase wel het geval was.
Het gebruik van mondkapjes is verplicht na het betreden van de luchthaventerminal. Het mondkapje moet worden gedragen tijdens het verblijf van een passagier in de luchthavengebieden, tijdens het instappen en tijdens de vlucht (binnenlands of internationaal). Passagiers moeten zich er ook van bewust zijn dat hen kan worden gevraagd om tijdelijk hun masker  af te doen tijdens beveiligingsprocessen en identiteitscontroles. Handdesinfecterende dispensers zijn beschikbaar op meer dan 300 plekken op de luchthaven, inclusief de badkamers.
Plexiglas panelen zijn geïnstalleerd voor extra bescherming in gebieden waar contact met werknemers nodig is, zoals loketten en informatiebalies. Om wachttijden te minimaliseren, worden passagiers aangeraden om de web check-in te gebruiken, zowel  voorafgaand aan hun vertrek naar de luchthaven, als ook binnen de luchthavengebieden (zelf inchecken, afdrukken van bagagelabels, drop-off bagage , e-parking). De zitplaatsen in alle wachtruimtes zijn opnieuw gerangschikt om veilige minimale afstanden mogelijk te maken. De huidige aanbeveling is om elke andere stoel leeg  te laten. Gezinnen of stellen die samen reizen hoeven deze afstand echter niet te bewaren.

- Mondkapje
Het gebruik van wegwerp- of herbruikbare stoffen mondkapje is verplicht in de metro (metro) en in alle andere vormen van openbaar vervoer, waaronder taxi's, pendelbussen en andere toeristenvoertuigen.

- BOETES
De boete voor het niet dragen van een mondkapje waar dit verplicht is,  is € 150.

-BOODSCHAPPEN DOEN
Het kan zijn dat u een paar minuten moet wachten bij veel winkels voordat u deze binnengaat. Kleinere tot 20 m2 kunnen maximaal 4 personen tegelijkertijd (inclusief werknemers) ontvangen. Winkels van 20 tot 100 m2 kunnen maximaal 4 personen binnen bevatten, plus één persoon voor elke extra 10 m2. Winkels van 100 m2 en meer kunnen maximaal 12 personen ontvangen, plus een extra persoon voor elke extra 15 m2. Afstanden van minimaal 1,5 meter moeten worden aangehouden door klanten en medewerkers en het dragen van mondkapje door medewerkers is verplicht.

-ETEN EN DRINKEN

-Bars en restaurants moeten sluiten na middernacht (voorlopig reeds vanaf 11/08/2020 tot 23/08/2020).
-Elk openbaar evenement waarbij de deelnemers staan, wordt door het hele land geschorst, inclusief concerten en andere uitvoeringen.
Momenteel zijn alle restaurants en café-bars weer open. De minimaal toegestane afstand tussen tafels varieert van 70 cm tot 170 cm. en aan één tafel zijn niet meer dan zes personen toegestaan. Deze beperkingen zijn echter  niet van toepassing zijn op gezinnen met kinderen.
Informatieborden herinneren mensen aan individuele hygiënevoorschriften en aan veiligheidsmaatregelen die voor alle ruimtes gelden. Klanten worden aangemoedigd om elektronische transacties uit te voeren. Sanitizer gel zal verkrijgbaar zijn bij kassa's; indien de eigenaar dit nodig acht, zal een beschermend plexiglasscherm worden geïnstalleerd, evenals markeringen op de vloer om veilige afstanden voor wachtrijen te beperken.

- ARCHEOLOGISCHE SITES- MUSEA
Archeologische sites werken nu op verlengde zomeruren (8.00-20.00 uur) om te voorkomen dat zich grote menigten vormen. Om de minimale veiligheidsafstand van 1,5 meter tussen mensen te behouden, is het aantal bezoekers dat op elke archeologische site is toegelaten beperkt, evenals het aantal bezoekers dat elk uur mag binnenkomen.
Bepaalde routes zijn afgebakend, de in- en uitgang gescheiden en waar nodig en mogelijk, plexiglas schermen geplaatst . Het gebruik van mondkapje en ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis ter plaatse, wordt sterk aanbevolen.

- TOURBUSSEN
Alle toeristenbussen mogen tot 65% capaciteit gebruiken. Alle passagiers moeten aan boord mondkapje dragen. Alle tourbussen moeten bij de ingang voor handdesinfectie zorgen. Bedrijven wordt aangeraden om in bussen tussen de bestuurder en de passagiers transparante scheidingswanden aan te brengen. In speciale  openluchttoeristenbussen mogen passagiers bij haltes pas instappen nadat al degenen die uitstappen, dit hebben gedaan. Na elke route wordt het reinigen van oppervlakken en hoge contactpunten (bijv. handgrepen) geadviseerd.

- TRANSFER AUTO'S
Klantentransport is alleen toegestaan ​​via privétransfers. Voertuigen met maximaal 7 zitplaatsen kunnen maximaal twee passagiers plus de bestuurder vervoeren. Metgezellen van mensen met een handicap zijn vrijgesteld van deze regel. Auto's met 8-9 zitplaatsen kunnen tot 3 passagiers vervoeren. De passagierslimiet is niet van toepassing als de passagiers familie van elkaar zijn. De bestuurder en passagiers moeten allemaal een mondkapje dragen.

- HUURAUTO:
Huurauto's worden na iedere verhuur gedesinfecteerd. Bovendien is het aantal toegestane passagiers beperkt: voor auto's met maximaal 7 zitplaatsen alleen de bestuurder plus 3 passagiers (in totaal 4 personen). Voor voertuigen met acht of negen zitplaatsen mag de bestuurder maximaal 5 passagiers vervoeren (in totaal 6 personen). Deze beperkingen zijn niet van toepassing op gezinnen.

- ΙNFORMATIE (GEZONDHEIDSGERELATEERD) @ HOTELS
U wordt geadviseerd om bij aankomst in uw hotel, te vragen naar het beleid van deze instelling in het geval van gezondheidsincidenten en naar de medische voorzieningen in de algemene ruimte, inclusief de openbare en privéziekenhuizen, Covid-19 verwijzingsziekenhuizen en de apotheken. Hotels wordt geadviseerd om gedrukte brochures te verstrekken met basis gezondheidsinstructies vertaald in het Engels, Frans en Duits, aangezien een dergelijke elektronische app momenteel niet bestaat.

-ALARMNUMMERS
Het Europese alarmnummer is 112. Voor alle Covid-19-gerelateerde vragen, bel 1135.

 

 

Graag wil ik iedereen informeren over het laatste nieuws hier in Griekenland en op Kreta (22/05/2020 Update).

Herstart van het toerisme:
De Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis presenteerde woensdag het herstartplan van Griekenland voor de toerisme sector in de periode na Covid-19.
"‘ Herstart toerisme ’is een alomvattend, samenhangend en gedetailleerd plan om het Griekse toerisme te herstellen, om veilig en efficiënt te functioneren voor de nationale economie,” zei minister Theoharis.

Volgens het 'Restart Tourism'-plan zal Griekenland tijdens het toeristen seizoen mogelijke Covid-19-gevallen onmiddellijk en ter plaatse op bestemmingen kunnen beheren, terwijl het veilig toeristen uit het buitenland verwelkomt en ontvangt. "Het heeft duidelijk gedefinieerde regels, waaronder protocollen voor de veilige werking van toeristische bedrijven en protocollen voor de bescherming van bezoekers tijdens hun reizen en transport" zei Theoharis.
Prioriteiten van het heropstartplan voor toerisme van Griekenland  zijn onder meer om ervoor te zorgen dat bewoners, werknemers en bezoekers veilig zijn. Ook waar nodig de gezondheidsinfrastructuur op toeristische bestemmingen te versterken en ondersteuning van toeristische bedrijven.

De minister presenteerde het volgende tijdschema voor de herstart van het Griekse toerisme:

Maandag 25 mei: de beperkingen voor het zeilen worden opgeheven.
Maandag 1 juni: Campings en hotels die normaal het hele jaar open zijn, mogen weer open.
Maandag 15 juni: Alle andere accommodaties (seizoenshotels en resorts) gaan weer open. Op dezelfde dag zal de eerste fase van het opheffen van beperkingen op internationale vluchten plaatsvinden, waarbij vliegtuigen aanvankelijk alleen op de luchthaven van Athene mogen landen
Woensdag 1 juli: tweede fase van de opheffing van beperkingen op internationale vluchten op alle Griekse luchthavens.
15 juli: geleidelijke opheffing van de resterende beperkingen.

Mogen alle toeristen Griekenland op 15 juni bezoeken?
Volgens de minister zal Griekenland vanaf 15 juni de binnenkomst  van toeristen toestaan die in eerste instantie afkomstig zijn uit landen die zijn gekozen op basis van "epidemiologische criteria". Het ministerie zal een lijst met landen publiceren van waaruit bezoekers eind mei in Griekenland binne mogen komen. Theoharis noemde de Balkanlanden (met name Bulgarije), Cyprus en Israël als voorbeelden.
1 juli is de datum waarop nu gepland staat om op alle Griekse luchthavens internationale vluchten te laten landen. Mensen uit alle landen mogen naar Griekenland reizen, behalve uit landen met negatieve epidemiologische criteria. Een lijst van die landen zal tijdig worden vrijgegeven.
Geen tests of quarantaine.
Bovendien zei de minister dat de inkomende toeristen van Griekenland geen coronavirus-test hoeven te ondergaan voordat ze op reis gaan en ook niet in quarantaine zullen worden geplaatst na aankomst. Bezoekers zullen echter steekproeven ondergaan wanneer dat nodig wordt geacht.
 

Gezondheidsprotocollen
Theoharis zei dat het herstartplan van het Griekse toerisme specifieke gezondheidsprotocollen biedt voor hotels, tourbussen, autoverhuurmaatschappijen, veerboten, luchtvaartmaatschappijen zoals gezondheidsregels aan boord van vluchten en op luchthavens en controles aan de toegangspoorten met vragenlijsten en steekproeven. De gezondheidsprotocollen zullen worden aangekondigd zodra ze in het parlement zijn goedgekeurd.
Het plan zorgt er ook voor dat de gezondheidscapaciteit van met name de kleinere eilanden van het land wordt vergroot door tests en meer artsen en quarantainegebieden aan te bieden.
Ook zei de minister dat aan alle bedrijven regelmatig gezondheidscontroles zullen worden uitgevoerd. Alle toeristische bedrijven van het land zullen het speciale zegel "Health First" laten zien.

Dit zijn de laatse berichten op 22 mei maar, zoals ook in Nederland en Belgie, kunnen de berichten en voorschriften veranderen. Daarom houd ik jullie zo goed mogelijk op de hoogte. Wij allemaal van Autotours, hopen dat we toch zo snel en veilig mogelijk weer gasten mogen ontvangen.

Myrto en familie.

 

Graag wil ik iedereen informeren over het laatste nieuws hier in Griekenland en op Kreta (18/05/2020).

-De meeste winkels op Kreta gaan weer open omdat het land geleidelijk de afsluitmaatregelen versoepelt.

Griekenland legde al vroeg in de uitbraak een lockdown op, een maatregel die werd ingevoerd om het aantal doden en kritieke zieken zo laag mogelijk te houden.

Griekenland wil op 25 mei restaurants en cafés openen, aangezien het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus en het aantal sterfgevallen aanzienlijk is afgenomen.

 

-->Reizen op Kreta:

"Vanaf maandag 18 mei is reizen op het vasteland van Griekenland en op Kreta toegestaan", zei de heer Hardalias (vice-minister van Civiele Bescherming voor crisisbeheersing) vandaag in zijn verrassingsaankondiging.

Hij zei ook dat de regering hoopt om vanaf 25 mei reizen tussen de eilanden mogelijk te maken, als de verspreiding van het coronavirus beperkt blijft. Hij merkt op dat volgende week een definitieve beslissing zal worden genomen.

De heer Hardalias zei dat de beslissing om reizen tussen de provincies op het vaste land en naar het eiland Kreta toe te staan, verband houdt met de getroffen voorbereidingen en met de mogelijkheden van de lokale infrastructuur (goede ziekenhuizen etc), voor het geval een reiziger of bewoner de diagnose Covid-19 krijgt.

 

-->Reis naar Kreta:

De EU-Commissie heeft de richtlijnen aangekondigd voor het openen van de Europese grenzen en het hervatten van reizen. De luchtvaartmaatschappijen mogen niet worden verplicht de tussenstoelen in het vliegtuig leeg te laten. Passagiers, zowel in het vliegtuig als op de luchthavens, zullen echter maskers moeten dragen.

Het EU-plan omvat ook de ontwikkeling van gezondheids- en veiligheidsprotocollen voor stranden, hotels, campings, B & B's, cafés en restaurants om gasten en werknemers te beschermen tegen besmetting.

 

-->Vandaag zijn er nieuwe aankondigingen gedaan over vluchten van en naar Griekenland en over veerboten.

Met betrekking tot vluchten van en naar Griekenland zijn de volgende aankondigingen gedaan

-Vluchten van en naar Italië, Spanje, VK en Nederland worden pas op 31/5 hervat.

-Vluchten van en naar Albanië, Noord-Macedonië en Turkije worden pas op 14/6 hervat.

-Alle internationale vluchten landen pas op 31/5 op de luchthaven van Athene

-Niet-EU-burgers kunnen Griekenland niet binnenkomen tot ten minste 31/5 (er zijn verschillende uitzonderingen, bijv. Familieleden van EU-burgers, mensen met een langetermijnvisum voor de EU, ingezetene van Schengen-landen)

- Binnenlandse vluchten worden de komende weken langzaam hervat.

 --> Voor reizen per veerboot, gelden de volgende regels van 18 mei tot 15 juni:

• Passagiers zullen hun temperatuur laten meten voordat ze aan boord gaan van de veerboot en ze zullen ook een gezondheidsvragenlijst moeten invullen, die ook online beschikbaar zal zijn.

• Het maximale aantal passagiers is 50% van het maximaal toegestane aantal en 55% in veerboten met hutten.

• In de gereserveerde zitgedeeltes is er altijd een ruimte van één stoel tussen passagiers.

• Er kan slechts één persoon per hut zijn, behalve gezinnen.

• Het gebruik van maskers is verplicht voor passagiers en bemanning.

• Alle andere veiligheidsmaatregelen zullen van toepssing zijn (beschikbaarheid van handdesinfecterende middellen, regelmatig schoonmaken, sociale afstand nemen enz.)

 

We moeten wachten tot de Griekse minister volgende week een volledig plan over toerisme in Griekenland zal aankondigen.

Het weer is nu prachtig, daarom zijn alle Kretenzers op de mooie stranden rond Kreta te vinden en ze genieten van een ijsje in bijvoorbeeld Heraklion, zoals je kunt zien op de volgende foto's!

Ik kan niet wachten om jullie allemaal eindelijk weer te ontmoeten!

Laten we veilig blijven en laten we het beste ervan hopen!

Wij staan ​​klaar om iedereen, met in achtneming van alle veiligheidsvoorschrifen, weer te verwelkomen op Kreta! (we hopen op 15 juni) 😉

                           

Een warme groet van ons vanaf Kreta (03/05/2020),

Wij willen jullie hierbij graag vertellen hoe we op dit moment op Kreta leven tijdens de corona-crisis en hoe de situatie nu is!

Mijn familie en ik wonen in Chersonissos en Ierapetra. We proberen kalm te blijven en we blijven thuis! We gaan wandelen aan zee en dat is het mooiste en rustigste dat we in quarantaine kunnen doen! Ik laat hieronder wat foto's zien!

                                          

 

   

Aangezien regeringen over de hele wereld maatregelen nemen om deze crisis in de volksgezondheid het hoofd te bieden, heeft ook Griekenland en dus ook Kreta, strikte voorzorgsmaatregelen genomen om iedereen te beschermen. Het openbare leven op Kreta is aanzienlijk beperkt volgens de staatsvoorschriften om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zoals in heel Griekenland het geval is. Op dit moment blijven de meeste winkels, scholen, universiteiten en openbaar toegankelijke instellingen gesloten en de bevolking mag alleen het huis verlaten als daar goede redenen voor is. Hotels blijven ook gesloten. Alle staatsziekenhuizen, privéklinieken en het universitaire ziekenhuis in Heraklion staan ​​op scherp. Het verkeer van goederen is niet beperkt en de voedselvoorziening wordt probleemloos verzorgd.

We hebben al minstens 20 dagen geen nieuw actief geval van Corona Virus op Kreta. Er was geen verspreiding van het virus in de Kretenzische gemeenschap. We hadden alleen gevallen met mensen die vanaf andere plaatsen reisden en de meesten buiten Griekenland.

In deze tijd van het jaar zou alles weer open gaan en de toeristen zouden weer op het eiland een fijne vakantie vieren en  genieten van de mooie en fijne dingen op Kreta. Nu is alles gesloten, de dorpen en stranden liggen er verlaten bij, maar we hopen dat alles toch gauw weer beter wordt.

Zoals altijd willen we graag open en eerlijk communiceren met onze klanten.
 Op dit moment weten we natuurlijkniet precies hoe deze ongekende situatie uw zomervakantie zal beïnvloeden. We volgen de situatie op de voet en onderhouden nauw contact met de relevante autoriteiten. We hopen dat de pandemie zo snel mogelijk wordt onderdrukt, dat de bevolen maatregelen worden versoepeld en dat de zaken zo snel mogelijk weer normaal worden.

Wat we echter zeker weten, is dat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers onze hoogste prioriteit heeft. Om deze reden respecteren en ondersteunen we de maatregelen die door de regering zijn opgedragen volledig, ook al betekenen ze natuurlijk een enorme financiële druk voor ons als toeristisch bedrijf. Wij zijn van mening dat deze maatregelen de enige manier zijn waarop wij allemaal, zo gezond mogelijk, op een gecoördineerde manier uit deze ongekende crisis kunnen komen.

--Voor alle boekingen voor het seizoen 2020:

-Al onze klanten die voor dit seizoen hebben geboekt, kunnen  hun boeking  kosteloos uitstellen of  verplaatsen naar een andere datum tot 31.12.2020

-Als het niet mogelijk is om uw vakantie uit te stellen, dan heeft u de mogelijkheid om uw boeking kosteloos te annuleren. Er zijn geen annuleringskosten voor uw boeking. U kunt uw boeking tot 2 dagen voor aankomst kosteloos annuleren.

- Wanneer dit weer mogelijk is volgen Crete Holidays & AutoTours de vooraf gedefinieerde en vastgestelde procedures om infecties te voorkomen en worden hun hygiënemaatregelen aangepast.

Maar voorlopig: blijf thuis en blijf gezond en we hopen dat het dit jaar toch mogelijk zal zijn om iedereen weer  te zien en zoals elk jaar weer te verwelkomen op Kreta!

We missen onze klanten!

Crete Holidays & de AutoTours familie

Myrto, Katerina, Maria, Apostolis

Ook belangrijk om te weten:

Bij ons heeft u geen creditkaart nodig.

15 jaar ervaring.

Wij staan voor no nonsens autoverhuur.

One way huur is gratis vanaf 1 week.

Wij zijn 24 uur per dag operationeel.

U kunt bij ons kiezen voor een niet roken auto.

 

 

LET OP!!

yes De huurauto mag niet van het eiland af. yes

yes Behandel de auto als uw eigen auto. yes

Heeft u vragen over onze autoverhuur, bel van maandag - vrijdag van 09.00  - 16.00 uur met tel. 085 002 1590, vanuit het buitenland: +3185 002 1590.